top of page
חיפוש

10 כלים שכל משקיע וסוחר חייב להכיר!

  • תמונת הסופר/ת: Amit Eli
    Amit Eli
  • 22 באוג׳ 2023
  • זמן קריאה 4 דקות

בשוק כמו בשוק, מידע הוא זהב וכמה שיותר- יותר טוב. במאמר הקרוב, אני הולך לשתף איתכם את הכלים שאני משתמש בהם לכמעט כל העסקאות שלי. ארגז הכלים שבניתי עבורכם ילווה אתכם במהלך העסקאות שאתם עושים, לפני, אחרי ותוך כדי. למה אנחנו מחכים? בואו נתחיל!



לפני שאגש לכלי הראשון, אני רוצה להודות לכם על כך שאתם מקבלים ידע מהתוכן שאני יוצר, ומשתפים אותו עם חברים והקרובים אליכם. זה לא מובן מאליו, זה ממלא אותי באושר ואני שמח לעשות את זה. ועכשיו, קדימה לעבודה!




1. סורק החדשות של IB


הסורק הוא חלק מה-layout הבסיסי שמופיע בlayout library ואוסף אירועים על אירועים חמים, עדכונים ומבזקונים. ניתן גם לחפש סימבולים בתוכו ולפיו להבין מה קורה בניירות מסוימים.


לדעתי מדובר בכלי שימושי בטירוף מכמה סיבות עיקריות:

  • לקבל חדשות בזמן אמת לגבי דברים שקורים בשוק יכול לחשוף אותנו לאירועים חדשים, וכמו שאתם בטח כבר יודעים, אירועים= הזדמנויות.

  • חדשות מעדכנות אותנו גם לגבי דברים שכדאי להיזהר מהם, ואם זה נמצא בתוך תוכנת המסחר שלכם (בהנחה ואתם סוחרים עם אקסלנס בפלטפורמה של Interactive Brokers כמוני)

  • ניתן לחפש חדשות לפי סימבול או שם חברה, כך שאם למשל ראיתם שמניית טסלה מזנקת ואתם לא מבינים למה, חיפוש זריז של הסימבול יגלה זאת עבורכם.





2. עמודת US Movers בפלטפורמת IB


ב-99% מימי המסחר אני מסתכל על US Movers, זה מאפשר לי למקד את הפוקוס שלי בניירות שזזים חזק. חשוב לזכור שבשוק יש למעלה מ-7,000 חברות שנסחרות, ולחפש הזדמנויות כמשקיע אקטיבי וסוחר יכול להיות משימה מאוד מאתגרת. לכן, אני משתמש בעמודת US Movers שעוזרת לי להבחין בין הניירות, ולגלות איזה ניירות זזים בצורה אגרסיבית לפני המסחר (Pre Market), במהלך המסחר או לאחר המסחר (After Market).


החשיבה היא כזאת:


נייר זז-> בודק את החברות בסקטור-> מבין אם מדובר במגמה סקטוריאלית או לא-> מחפש סימבולים בחדשות.


דרך מאוד טובה למקד את תשומת הלב שלי בשוק ולנבור במידע מהר.




3. אתר Finviz



יש לי מנוי לElite של finviz בנוסף לעוד הרבה כלים, בכנות, כי אני מת על המוצר שלהם. זה לא מוצר שמנסה להתחכם ולהיות יפה. פשוט זורק עליכם דאטה אמיתי וטוב. לאורך השנים בשוק הבנתי כמה המידע האמיתי והטוב הזה קריטי להצלחה, ואני מרגיש שהמוצר של finviz לגמרי מספק את הסחורה.




בחלק העליון תוכלו לראות נתוני מאקרו כמו מדדים ומפת חום


בצד ימין תוכלו לראות עמודת מרוויחים, מפסידים.


לחדים שביניכם תוכלו לראות גם את עמודות הסטטיסטיקה. אני מאוד אוהב לראות סטטיסטיקות, כי זה עוזר לי להעריך את ההצלחה שלי בעסקאות ובשוק באופן כללי.


למה אני מתכוון?

בעמודה הזאת תוכלו לראות סטטיסטיקות תוך יומיות שמדברות על אותו יום מסחר. אני לעולם לא סוחר נגד הזרם. לכן, חלק מהעניין הוא לזהות אותו. המגמה תמיד מנצחת (לדעתי). הסקרינר של finviz מאוד ברור ומובן גם למתחילים. ממליץ מאוד.


בחלק התחתון תוכלו לראות מידע על רכישות insiders, מידע על פורקס ודוחות, ומה קורה בחוזים העתידיים.





4. עמודת הmost active של יאהו פיינאנס



בדומה ל-movers, העמודה של יאהו פיינאנס מרכזת את זה על פי ווליום. כמובן שגם אותה ניתן להתאים אישית והיא מאפשרת לכם לקבל נקודת מבט נוספת לגבי מה זז היום בשוק. מעל יש את המדדים או futures בפרי מרקט, זה מאוד נוח. אני מסתכל על הכל מהגרפים והפלטפורמה אבל זה נוח גם.



5. אתר נאסד״ק



כולם מחפשים כלים ב-1000 דולר בחודש, מה עם קצת פשטות? לא הכל צריך להיות פאנסי, זה צריך להיות פרקטי. את המידע על המוסדיים שאני אוסף בהרבה מהעסקאות שאתם רואים בטוויטר, קיבלתי בין היתר מאתר נאסד״ק. ובנימה זו, תפסיקו לרכוש דברים באלפי דולרים ותתחילו לשבת על הישבן ולעבוד ולהזיע. זאת הדרך היחידה להפוך לכרישים בשוק.


6. בארונס (Barron's)


מדובר באחד העיתונים הכי מדהימים שאני מכיר, רמה גבוהה מאוד וכיף ונוח לקרוא. אני אישית עשיתי מנוי אבל למתחילים גם החינמי יהיה בסדר. אני קורא המון, כדי ללמוד, כדי להבין עוד וכדי להבין מה המאקרו או הקהל חושב. מה זאת אומרת?


אם אתם פותחים את העיתונים ורואים כותרות שליליות, ניתן להניח שהסנטימנט לאותו יום יהיה שלילי, וקשה להאמין שאנשים יסחרו באותה המידה לעומת כותרת מדהימה על התמ״ג האמריקאי כמו שאמרתי מקודם. סנטימנט= החלק המהותי ביותר במסחר שלי.


7. אתר Marketwatch



האתר הוא גם חלק מהקבוצה שמחזיקה את בארונס ועוד כמה אתרים, אבל אני מאוד נהנה לקרוא שם כתבות. כיף וקליל באופן יחסי. אני לא מבצע שם את המחקר שלי אלא יותר בחלק מהכלים שששיתפתי. אבל העיקרון של הסנטימנט חל גם על זה.


8. טריידינגויו (tradingview)



אני מניח שאני לא מחדש לכם יותר מדי, אבל למי שלא מכיר מדובר בחברה מוכרת שמאפשרת לערוך ולצפות בגרפים, כולל שרטוט של מידע על הגרף וכו. אני לא הכי מת עליהם, אבל משתמש בהם מעת לעת.




9. סטוקטוויטס (stocktwits)


דמיינו לכם טוויטר של מניות, אז כזה. וכן גם הוא מלא בבוטים אז קשה להבין מי בוט ומי לא, לפעמים זה פשוט פסטיבל של אנשים שמפמפמים ניירות. אבל שוב- אני מסתכל על זה כחלק מתמונת מבט רחבה- להבין את הסנטימנט.




10. סאבסטאק (Substack)


זאת פלטפורמה ליצירת ניוזלטרים ויש שם הרבה כותבים מעניינים, אני כל הזמן מסתכל על הרבה בו זמנית, שווה מאוד להסתכל ולחקור. זה שוב פעם- לא לעצלנים. הסקירות שם ארוכות בדרך כלל.


11 (בונוס): דוחות וconference calls של חברות



זה ארוך, זה לא תמיד מובן אבל זה אולי הכי חשוב. מי שיקנה בגלל ציוץ בטוויטר יהיה הראשון למכור בגלל ציוץ בטוויטר. להקשיב ולקרוא לוקח שעות, אבל זה שווה את זה. מי אמר שזה צריך לקרות ביום? תקדישו 3-5 שעות בשבוע למחקר וקריאה, תראו את התיק מתנפח.




לסיכום, הכלים הטובים באמת הם אלה שדורשים זמן ומחקר מעמיק. אין מתנות בחינם בחיים וכך גם בשוק. אלה 10 הכלים שאני משתמש בהם ב-95% מהטריידים שלי, והם נגישים לכולם. רק צריך לשבת על הישבן ולהתחיל לעבוד!












 
 
 

Comments


רוֹדְפֵי צְמִיחָה-logos_white_edited.png
רוֹדְפֵי צְמִיחָה-logos_black_edited.png
  • TikTok
  • Instagram
  • Twitter
  • Spotify

קישורים מהירים

 התכנים באתר אינם מהווים יייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרות השקעתו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתכני האתר משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג. על אף מאמצים למנוע זאת, המידע באתר עלול להיות חסר, שגוי, או בלתי מעודכן. כל הפועל על סמך הכתוב עושה זאת על אחריותו בלבד.

Copyright © Chasing Growth 2023 All rights reserved. 

אין לראות באף תוכן באתר המלצה לביצוע פעולה בניירות ערך

אין לראות בתוכן ייעוץ להשקעה או ביצוע פעולה פיננסית כזו או אחרת

 

bottom of page