top of page
חיפוש

חמש דרכים להיכנס לפוזיציה

  • תמונת הסופר/ת: Amit Eli
    Amit Eli
  • 7 ביוני 2023
  • זמן קריאה 4 דקות

משקיע מתחיל או משקיע מתקדם, סוחר צעיר או שחקן ממולח בשוק, כולם מבינים את החשיבות של כניסה לפוזיציה. רבים מייחסים לכניסה לפוזיציה חשיבות נשגבת (ובצדק), אך לעתים קרובות פועלים ללא אסטרטגיה מסוימת, מה שלעתים מוביל להפסד גדול מן הצפוי ולחץ מיותר. במאמר הקרוב, אנסה לתמצת את ה״שני סנט״ שלי לכניסה לפוזיציה, ואני מקווה שבכך אוכל לעזור לכם לשגשג בשוק בצורה מוצלחת יותר.



אתחיל ממה שלחלקכם ברור מאליו- יש אלף ואחד דרכים להיכנס לפוזיציה ויש אין ספור אסטרטגיות השקעה ומסחר, לכן אני פחות מתייחס לנכון או לא נכון, אלא יותר משתף את מה שעבד ועובד לי, בתקווה שאולי תוכלו ללמוד משהו חדש ולהפוך למשקיעים וסוחרים טובים יותר. כניסה לפוזיציה עבורי היא תמיד חלק מתבנית, חלק מתוכנית שיש לה מטרה, יעדים ברורים והגדרה להצלחה וכישלון. ריכזתי עבורכם את 5 הדרכים שאני ב-85% מהפעמים משתמש בהם:



1. ממוצע דולרי חודשי DCA (Dollar Cost Average)


האסטרטגיה הזאת היא הפשוטה ביותר והנפוצה ביותר עבור משקיעים, מכיוון שהיא בעצם עוזרת לכם ליצור תבנית השקעה עקבית, פשוטה והגיונית. הנוסחה היא מאוד פשוטה: נכס, סכום, פרק זמן. למשל: תעודת סל מחקה נאסד״ק (QQQ), 500 שקלים, כל חודש. בעצם החלטנו שבכל חודש נשקיע 500 שקלים לתוך תעודת הסל QQQ, לא כל קשר למחיר התעודה.


האסטרטגיה הזאת מאפשרת לנו לקבל מחיר ממוצע נמוך יותר באופן סטטיסטי, מכיוון שלאורך זמן אנחנו נקנה בירידות ועליות. קחו למשל דוגמה לתבנית שנתית (עם מחיר קניה וסכום). הנה דוגמה למשך 10 חודשים:


חודש 1: 500 ש״ח במחיר ממוצע 100

חודש 2: 500 ש״ח במחיר ממוצע 110

חודש 3: 500 ש״ח במחיר ממוצע 115

חודש 4: 500 ש״ח במחיר ממוצע 120

חודש 5: 500 ש״ח במחיר ממוצע 130

חודש 6: 500 ש״ח במחיר ממוצע 110

חודש 7: 500 ש״ח במחיר ממוצע 125

חודש 8: 500 ש״ח במחיר ממוצע 135

חודש 9: 500 ש״ח במחיר ממוצע 140

חודש 10: 500 ש״ח במחיר ממוצע 150


למרות שאת הקניה האחרונה עשינו ב150, ולפני כן ב-140, המחיר הממוצע שלנו הוא 121.77, משמעותי ביותר ובמידה ומחיר המניה עומד על 150 כמו ברכישה האחרונה, אנחנו נמצאים בלמעלה מ-20% רווח על הפוזיציה.



2. קניה מדורגת (trailing buy)


אנחנו בעצם נשים לעצמנו מטרות על הגרף שבהם נרצה להיכנס לפוזיציה, ונקנה לאט לאט. רבים גם מכירים את הקיצון השני לאותה אסטרטגייה- trailing sell שבעצם מאפשר לנו למכור חלקים מהמניה ככל שהיא יורדת (כאסטרטגיית הגנה).


לשם ההמחשה נניח ואנחנו מחזיקים נייר שנמצא ב-50, אנחנו נפעל בצורה כזאת:


מחיר 50: 200 ניירות

מחיר 48: 100 ניירות

מחיר 46: 100 ניירות

מחיר 45: 200 ניירות

מחיר 43: 300 ניירות

מחיר 40: 100 ניירות


זה מאפשר לנו ליצור מחיר ממוצע טוב יותר עבור הפוזיציה, ואני מוצא את זה שימושי מאוד בפוזיציות גדולות. המטרה היא ליצור פוזיציה איכותית ככל שניתן, זה יעזור לנו למקסם את הרווחים ולמצע את מחיר המניה שלנו. כניסה נוחה תאפשר לנו להישאר בפוזיציה כשאנחנו מנוטרלים מלחצים. זה דורש יותר סבלנות ולא תמיד מקבלים מה שרוצים, לעתים נתקעים שבועות וחודשים עם הזמנות שלא יצאו, אבל סוחר ממושמע הוא סוחר רווחי, וסוחר רווחי הוא סוחר שמח. אני מאוד מתחבר לשיטה.




3. קנייה מתחת ל-VWAP


למי שלא מכיר, VWAP הוא אינדיקטור חד יומי שמבוסס על פי משקל נפח (volume) במנייה מסוימת, ומהווה אינדיקטור למחיר המניה הממוצע בגרף חד יומי. אני מאוד אוהב להשתמש בו במסחר, כי הוא מאפשר לי להבין את תמונת המצב ולהשלים כמה שיותר חלקים מהפאזל.


המטרה היא נורא פשוטה: לקנות מתחת לVWAP ו״להכות״ אותו ברכישה למטה.


אני אוהב להשתמש בו לעסקאות קצרות וסקאלפים.



4. מכירה בטרייל (שורט)


אני אזהיר מראש ואגיד שלא מדובר באסטרטגייה למתחילים, והיו לי כבר תאונות מאוד מאוד גדולות עם האסטרטגייה הזאת, לכן חשוב בדיוק להבין מה אתם עושים ולהיזהר מכל פעולה שאתם לא מבינים עד הסוף או לא חישבתם את הסיכון סיכוי שלכם, במיוחד בשורט שהירידה של הנייר עם תחתית אבל העלייה לא.


נניח ומחיר המניה 50, נציב מטרות למכירה והגנה בטופ (נניח stop buy ב59) כך ש:

מחיר 50: מוכר 300 נייר

מחיר 52: מוכר 100 נייר

מחיר 55: מוכר 100 נייר

מחיר 56: מוכר 100 נייר

בנוסף שם stop buy ב59 ל600 נייר. למשל..

יש המון דרכים לשחק עם זה, מאוד תלוי בסוג העסקה. אבל זאת אחלה דרך להתמקם בשורט. אני לא אוהב להיות שורט לאורך זמן, אבל כמו שאמרתי יש כל כך הרבה שיטות ואין ספור סוחרים, והכל עובד- תלוי למי.



5. קניה בפעם אחת (כניסה אחת)


אני כמעט לעולם לא עושה את זה, מכיוון שבחלק גדול מהפעמים הפוזיציה במחיר ממוצע לא הכי טוב, וזה הופך את הטרייד לפחות איכותי, לכן מאוד נדיר שאני אעשה את זה. אבל בגדול:


קונים X נייר ושמים סטופ מראש, לרוב בגלל שיוצא האוויר מהבלון לקראת אמצע סוף יום המסחר אני עושה trailing stop כדי לקחת רווחים ביד.


משתמש בזה בעיקר לחד יומי לסקאלפים, וגם לא תמיד.



סיכום וגילוי נאות


אני מקווה מאוד שהצלחתי לעזור לכם להבין כיצד אפשר להיכנס לפוזיציה בצורה איכותית שתאפשר לכם למקסם רווחים ובעיקר ליצור תבנית איכותית שתבנה את תיק ההשקעות או המסחר שלכם בצורה עקבית ורווחית. באופן כללי מי שעוקב אחרי התוכן שלי יודע שאני אוהד גדול של סדר ותכנון, זה חוסך כאוס ובסוף מנצח כל דרך אחרת וכמו שאמרתי- לדעתי זאת הדרך לנצח את המדד.


אחזור ואומר, ששום דבר ממה שכתבתי הוא לא ייעוץ להשקעה או ביצוע פעולה בניירות ערך. התכנים באתר אינם מהווים יייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרות השקעתו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתכני האתר משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג. על אף מאמצים למנוע זאת, המידע באתר עלול להיות חסר, שגוי, או בלתי מעודכן. כל הפועל על סמך הכתוב עושה זאת על אחריותו בלבד.













 
 
 

Comments


רוֹדְפֵי צְמִיחָה-logos_white_edited.png
רוֹדְפֵי צְמִיחָה-logos_black_edited.png
  • TikTok
  • Instagram
  • Twitter
  • Spotify

קישורים מהירים

 התכנים באתר אינם מהווים יייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו, נתוניו, מצבו הכספי, נסיבות ומטרות השקעתו המיוחדות של כל אדם, או תחליף לייעוץ כאמור. אין לראות בתכני האתר משום המלצה ו/או ייעוץ מקצועי מכל סוג. על אף מאמצים למנוע זאת, המידע באתר עלול להיות חסר, שגוי, או בלתי מעודכן. כל הפועל על סמך הכתוב עושה זאת על אחריותו בלבד.

Copyright © Chasing Growth 2023 All rights reserved. 

אין לראות באף תוכן באתר המלצה לביצוע פעולה בניירות ערך

אין לראות בתוכן ייעוץ להשקעה או ביצוע פעולה פיננסית כזו או אחרת

 

bottom of page